Čo :
Kde :
Cena :
Eur
Čo :
Kde :
Cena :
Eur

Umenie zdravo žiť

Predaj|Audioknihy a e-knihy|Bratislava - Rača|20.04.2016
Umenie zdravo žiť
Umenie zdravo žiť
CENA: 5 €

Umenie zdravo žiť

Predaj|Audioknihy a e-knihy|Bratislava - Rača|20.04.2016
Autorka: Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie na Katedre biochémie a mikrobiológie Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.
Počet strán: 232 strán. Bežná predajná cena: 12 €. Zľava 60%, knižka je nová.
Autorka v knižke poskytuje komplexný návod na zdravý životný štýl. Poradí ako pri stravovaní rešpektovať prirodzenú fyziológiu trávenia, naštartovať vyváženie látkovej premeny, čo je kľúč k ideálnej postave. Ale nielen to. Ako vhodnou kombináciou potravín na báze racionálneho stravovania zvýšiť ich biologickú hodnotu, dosiahnuť zásadotvornosť kyselinotvorných potravín, povzbudiť trávenie a vylučovanie a chrániť sa pred civilizačnými chorobami. Odpovedá na otázku, čo je príčinou zastavenia znižovania hmotnosti a poskytuje riešenia, ako sa vymaniť zo závislosti od prejedávania sa. V druhej časti knihy sa upozorňuje na dôležitosť správnej kuchynskej prípravy jedál. Uvádzajú sa zásady, ako minimalizovať úbytok živín pri úprave jednotlivých druhov potravín. Recepty podľa zásad kombinovanej stravy zabezpečujú harmonickú výživu a autorka odporúča nechápať ju iba ako jednu z bežných vyskúšaných diét, ale prijať ako súčasť nového zdravého životného štýlu. V závere knihy sa dozvieme, prečo bleskové diéty trvalo nezaberajú. Namiesto nich sa ponúka trojfázová intervalová diéta, počas ktorej sa dlhodobo aktivuje naša látková premena, a tak sa zabráni tzv. jojo efektu po schudnutí.
Profesorka v príhovore knihy hovorí: Sama som ešte počas vysokoškolských štúdií mávala dosť veľké zažívacie problémy a vtedy som po prvý raz začala sledovať, čo mi v strave škodí. Nepoznala som princíp kombinovanej stravy, ale zistila som už vtedy, že určité potraviny, dokonca v určitých kombináciách, mi nerobia dobre. Robila som si vlastný výber jedál, a tak som si v stravovacom režime vypestovala určitú disciplínu. Z vlastnej skúsenosti môžem po rokoch potvrdiť, že tým, že som od určitého času radikálne zmenila stravovacie návyky, predišla som rôznym chorobám, ktoré sa začínali objavovať. Strpčovali mi život a oberali ma o silu. Už tým, že som od určitého času na lačný žalúdok najprv vypila ovocný alebo bylinkový čaj so šťavou z jedného celého citrónu, raňajkovala v zásade iba ovocie a müsli a podstatne som zvýšila príjem tekutín, cítila som, ako mi to celkove prospieva. S prekvapením som zistila, že začínam mať oveľa viac energie, dokonca viac ako v mladších rokoch.
Cena: 5 €
INZERENT
predajca :
telefón :
0904361765
lokalita :
Bratislava - Rača
Inzerátov :
ID inzerátu :
9539
RÝCHLY KONTAKT
* Meno :
* Email / Tel :
* Správa :